Uitleg Website: De Zegerij

Al deze instucties zijn vanuit het wordpress dashboard. Om op het dashboard te komen klik op de site naam links boven in het scherm naast het wordpress logo.

Berichten

Een nieuw bericht maken

Zodra je in de editor komt zie je nog niet zoveel. Het eerste dat je wilt doen is de titel invoeren. Dit kan bovenin waar ook met grijs "Titel toevoegen" staat. Klik met de muis op de titel en type dan de titel in die je wilt.

Daaronder kun je beginnen met het typen van het bericht. Je ziet ook altijd een plusje naast de tekst bewerker en in de balk bovenin staan. Hiermee kun je specifieke elementen zoals afbeeldingen en tabellen toevoegen.

Een afbeelding toevoegen

Zodra je op het plusje hebt gedrukt zie je allemaal opties. Voor een afbeelding druk je op afbeelding. Vervolgens krijg je 3 opties: Uploaden, Mediabibliotheek en Invoegen via URL.

Als de afbeelding al op de site staat kies je de bibliotheek als je de foto nog moet uploaden kies je voor uploaden.

Bericht Opties

Het menu aan de rechterkant van het scherm heeft bovenin 2 tabs. Bericht en Blok. Blok zijn de instellingen van het blok in de editor (denk aan tekst of een afbeelding) wat je geselecteerd hebt. Bericht zijn de opties voor het hele bericht.

Onder status en zichtbaarheid kun je instellen of je bericht zichtbaar is voor iedereen of alleen voor ingelogde gebruikers. Dat kan je doen door achter zichtbaarheid de optie openbaar te veranderen in privé. Deze uitleg pagina staat ook op privé zodat alleen ingelogde gebruikers hier kunnen komen.

Onder zichtbaarheid zie je de optie publiceren. Standaard staat deze op onmiddellijk. Dat houd in dat zodra je de pagina publiceert het bericht meteen op de site staat met de datum van dat moment. Als je op onmiddellijk klikt kun je dit echter aanpassen. Je kan een datum van het verleden instellen maar het is ook mogelijk een datum in te stellen die nog moet komen. Bij deze optie word het bericht pas zichtbaar als die datum heden is.

Je kan hier ook de auteur aanpassen. Onder auteur staat een dropdown menu met daarin alle auteurs die je toe kan wijzen. De gene die je selecteert word de auteur van het bericht. De opties die je ziet zijn allemaal gebruikers van de site.

Verder naar onderen kun je de uitgelichte afbeelding instellen. Dit is de afbeelding die je ziet op de nieuws pagina en op Home.

Publiceren

Zodra je tevreden bent over het bericht kun je het publiceren. Dat doe je door op de blauwe knop met de tekst publiceren te klikken. Zodra je dit hebt gedaan is het bericht zichtbaar op de website.

Als je nog niet zeker bent of het mooi is geworden kun je ook eerst op de voorbeeld knop drukken. Dan krijg je in een nieuw tab te zien hoe de pagina eruit gaat zijn nadat je hem publiceert.

Team Pagina

Teamleden wijzigen

Die teampagina is opgebouwd uit teamleden. Als je teamleden toevoegt worden die automatisch neergezet op de team pagina.

Je kan teamleden aanmaken, wijzigen en verwijderen aan de achterkant van de website onder het tabje teamleden.

Hier krijg je een lijst te zien met alle teamleden die nu op de site staan. Als je met je muis over een teamlid heen gaat krijg je meer opties te zien.

Teamlid toevoegen

Als je een teamlid wilt toevoegen klik je op de pagina waar je alle teamleden ziet boven in op de knop "nieuwe toevoegen". Dit brengt je naar het teamlid scherm. Hier zie je een aantal velden die je kan invullen. De titel moet altijd de naam van de medewerker zijn. De andere velden spreken voor zich. Als je ze allemaal hebt ingevuld druk je op publiceren. Dit voegt het teamlid onderaan de team pagina toe.